'De Kapriool'
Dagtochten & Zeilvakantiesdagtochten
Op deze pagina vindt U alle informatie over dag- en avond tochten.
Voor informatie over meerdaagse tochten kies de rubriek
'Zeilvakanties'.

Een dagtocht met de 'Kapriool', van 10 - 18.30 uur.

Mocht U een volledig verzorgde zeildagtocht willen organiseren voor uw familie, personeel of klanten, dan bent U bij ons aan het goede adres.
Een zeildagtocht met de 'Kapriool' begint en eindigt in het sfeervolle stadje Blokzijl, maar in bijzondere gevallen is, na onderling overleg, ook een andere opstapplaats mogelijk.
Het aantal personen voor een dagtocht bedraagt maximaal 20.

Hieronder een voorbeeld van het mogelijk verloop van zo'n dag.

10.00 uur : U wordt aan boord ontvangen door de schipper en zijn maat.
De schipper vertelt onder het genot van een kop koffie met een echte Blokzieliger brok iets over het schip en de algemeen geldende regels aan boord. Dan wordt er door de sluis van Blokzijl geschut en richting Giethoornse meer en Beulakker Wiede gezeild.
12.00 uur : Lunch. Deze kan, tijdens het zeilen plaatsvinden, maar kan ook na aanleggen op een van de prachtige plekjes in dit natuurgebied worden genuttigd.
15.00 uur : Op dit tijdstip kunt U het zeilen afwisselen met een kleine fietstocht van 1 1/2 uur met routebeschrijving vanaf Muggenbeet door het nationaal park de 'Weerribben' of een punterrondvaart door Giethoorn, het Venetië van het Noorden.
16.30 uur : U wordt terug aan boord ontvangen met een hapje en een drankje.
17.30 uur : Terugkomst in Blokzijl. Na een bezoek aan het Gildehuys, waar U de cultuurhistorische voorwerpen kunt bezichtigen, gaat U een wandeling van ongeveer een uur maken, onder leiding van een gids, die U wat over de rijke geschiedenis van Blokzijl zal vertellen.
18.30 uur : Na een aperitief op een van de gezellige terassen of in een café, dineren in een van de voortreffelijke restaurants die Blokzijl rijk is, b.v. in het beroemde restaurant 'Kaatje bij de sluis', of in restaurant 'Geertien' in het vlakbij gelegen Muggenbeet.

Dit programma kan uiteraard geheel naar eigen wens gewijzigd worden.

Een avondtocht met de 'Kapriool', van 18.00 - 22.00 uur.

Voor avondtochten geldt als opstapplaats uitsluitend Blokzijl.
Afstap rond 22.00 uur kan eventueel in overleg.
Het aantal personen voor een avondtocht bedraagt eveneens maximaal 20.

Voor meer informatie over Blokzijl en omgeving zie de rubriek 'Info links'.
| Terug naar de startpagina |